Ola Holanda!!
heej lieve iedereen,
Daar ben ik dan met mijn eerste verhaal!
Waar zal ik beginnen...naja HET IS HIER FANTASTISCH!!
zondagavond rond 20u ben ik geland op Guatemala City,na een voorspoedige reis van een uurtje of 14...vermoeiend maar gelukkig geen vertragingen gehad!
Ik werd netjes opgehaald door iemand van mijn talenschool en na een uurtje gereden te hebben kwam ik aan bij mijn gastgezin.. Een vrouwtje deedde deur open en ik denk dat ze 3 koppen kleiner is dan ik...ik werd vriendelijk ontvangen en kreeg meteen een rondleiding door het huis!In huis slapen een canadees,amerikaan,duitser een nederlandse man van 60 en Dirk van 26 uit Eindhoven...jaja de wereld is klein haha! hij verblijft hier ook 2 maanden..
Hij was die avond nog wakker dus we hebben even kort gekletst hoe grappig het wel niet is 2 brabanders in 1 huis te hebben!
Ik ben snel gaan slapen om de volgende ochtend fris te kunnen starten op mijn talenschool...
Na een heerlijke nachtrust en heerlijk ontbijt (veel fruit,muesli en melk) moest ik me om 8u melden op mijn school...ik met plattegrond de straat op...de hele stad is ingedeeld in blokken en in totaal 8 centrale straten van noord naar zuid dus je kunt de weg eigenlijk niet kwijt raken maar je moet het wel even doorhebben...dat was bij mij dus het geval,maar na een minuut of 20 (wat nog meeviel) kwam ik aan op school!
Mijn eerste indruk was WAUW,niet te vergelijken met een school in Nederland...Ik kon meteen meekomen met mijn docente en ze legde me van alles uit (gelukkig nog in het engels)..een uur later zijn we meteen begonnen met les numero uno! leuk maar erg vermoeiend na zo`n lange vliegreis...en ik heb gewoon les op het buitenterrasvan de school uitkijkend op de bergen en vulkanen,dus mijn concentratie was moeilijk vast te houden :)
tot 12u had ik les en daarna zijn we met de nieuwe leerlingen en onder leiding van een gids de stad gaan verkennen...Wat ook weer leuk is is dat ik samen met 1 meisje uit nederland les krijg,zeheet Lisette en komt uit Rotterdam! best fijn om dus af en toe Nederlands te praten...
S´avonds gezellig met Dirk gekletst over de omgeving,de vriendelijke mensen,en het leven in Brabant ;) onder het genot van een biertje in een café met uitzicht over heel Antigua!
Hij was er vanaf vrijdag dus maandag had hij ook voor het eerst les gehad op een andere talenschool...we hebben meteen plannen gemaakt voor de weekenden om samen overal heen te gaan,super gezellig! er is hier zoveel te doen dat je echt moet plannen...
dinsdag weer school gehad en dinsdagmiddag via school een rondleiding gehad in een grote cathedraal met oude ruïnes...Erg interessant en leuk om te horen hoe de geschiedenis van Antigua in elkaar zit!
S´avonds samen met alle huisgenoten zijn we sushi gaan eten bij een voor de lokale bevolking niet te betalen restaurant...HEERLIJK en voor onsvreselijk goedkoop...100 quetzal pp ( kleine 9 euro)!en dan zit je bommetje vol...
Gister weer les gehad tot 12u en via de talenschool van Dirk hebben we een uitstapje geregeld naar Vulkaan Pacayadie bijna elke dag werkend isin de jungle van Guatemala...per bus om 2u vertrokken en met een man of 15 (ik als enige meisje) de berg op..voordat we de berg op gingen kwamen er wel 20 kinderen op ons afgerend om zelfgemaakte houten wandelstokken te verkopen,we vonden het best zielig dus toen besloten Dirk en ik 4 stokken te kopen voor 20 Quetzal (omgerekend 3 euro)..die kinderen zagen dat ik geld pakte en vroeg om 4 wandelstokken en daar waren ze vreselijk blij mee...je had het moeten zien joh,20 kinderen allemaal vaneen jaar of 8 gillend omgeld! een mooi beeld maar ook erg zielig...we zaten echt in de binnenlanden dus enorm veel armoede,mensen wonen daar midden in de jungle in krotten en de kinderen gaan niet naar school dus maken de hele dag wandelstokken of verzorgen de paarden!..er zat ook een albino guatemalteek tussen die mensen mee de berg op nam..best apart om te zien!na een wandeltocht van een uur of 3 en daarvan anderhalf uur per paardben ik afgehaakt omdat ik last had van de hoogte,ik ben een stukje terug gelopen naar een post en heb met wat plaatselijke bevolking rond een kampvuur gezeten om mijn kleren droog te krijgen omdat we een stortbui van ruim een uur hebben gehad onderweg...DOORWEEKT was ik! en dan heb ik het niet over een stortbui in Nederland van 5 minutenmaar een bui die zo hard ging dat het bijna zeer deed aan je hoofd...Tot mijn grote verbazing kwam Dirk na een half uur ook terug omdat hij een astma aanval hadvanwege derook van devulkaan die op zijn adem sloeg,hij heeft de top helaas ook niet gehaald maar uiteindelijk hebben we nog anderhalf uur met die mensen rond het kampvuur gezeten,gekletst en bier gedronken...erg grappig,daar zat ook een fransman bij die al 2 jaar in Guatemala woont en die op dat gedeelte in de jungle die avond ging overnachten...uiteindelijk zijn we met iedereen weer terug gelopen over de rotsen en paden naar beneden! waauw dit was echt de moeite waard ook al hebben we de top niet gehaald..overigens er was geen lava actief vanwege de regen dus zoveel hebben we niet gemist!!
De jungle is echt prachtig,je ziet en hoort zoveel....prachtig rondvliegende vogels,grote kevers,spinnen en alles is zo groen als goedgroeiend gras!...ogen tekort...
Ik heb prachtige foto´s gemaakt maar die volgen nog...
Vanmiddag een middagje niks...Ik ben even gaan slapen omdat de warmte vermoeiend is en net heerlijk alleen gewandeld en een beetje geshopt,je kan hier gelukkig als meisje alleen over straat,alleswordt ontzettend goed beveiligd,op iedere hoek van de straat staat bewaking en veel politie...ik heb een super mooie hand gemaakte tas gekocht van een Maya vrouwtje (NOG kleiner dan mijn gastmoeder Ana) voor 80 quetzal ( nog geen 7 euro)
Het is hier zooo goedkoop...
Vanavond is het happy hour in een café bij ons om de hoek dus daar gaan we even gezellig wat drinken en dan rond 22u weer naar bed want morgenochtend weer tot 12u school en morgenmiddag gaan Dirk en ik waarschijnlijk naar een gebied in de jungle waar je kunt zwemmen in helderblauw water,door grotten en in baden waar je uitzicht hebt over de groene jungle...daar willen we overnachten in een houten hutjeom de volgende dag nog te kunnen wandelen en de omgeving te zien!
heerlijk vooruitzicht dus...Ik heb hetsuper hier,wel gek zo aan de andere kant van de wereld waar NIETS hetzelfde is als in Nederland!...owja super dat mensen elkaar hier op straat allemaal begroeten...zouden we in Nederland ook moeten doen!
Het is hier geen regenseizoen maar op dit moment is er weer een stortbui gaande...lekker benauwd met 30 graden

dit was mijn eerste ( erg lange) verhaal,maar het is leuk om jullie jaloers te maken

de foto´s volgen zo snel mogelijk!
Ik hoorde trouwens dat het in Nederland ook lekker weer begint te worden :)...geniet ervan!!
heel veel liefs X uit Antigua
WOW ik ben ECHT jaloers!!! Behalve die spinnen... brrr... dan zou ik meteen gillend naar huis gaan :-P
Have fun en tot je volgende verslag :-).
Ciao Tom
Geweldig! Dat gaat helemaal goed komen. Have fun! x
Potverdorie Noor ik had mee moeten gaan!!!!!!
Erg leuk om te lezen, en tjee jij hebt al veel gedaan!!! Super, geniet ervan enne ik blijf je volgen!
groetjes
Schatteke!!
Oooow wat moet ik vaak aan je denken! Maar gelukkig heb je het helemaal naar je zin! Dat doet me goed! Wat fijn ook dat je een Brabo om je heen hebt en andere leuke mensen :)
Ik lig alleen wel helemaal in een deuk om 'dirk' uit eindhoven, zoals je wel kunt begrijpen :) Maar doet hem de groetjes en zeg dat die goed op je past in de jungle! Hier is verder alles zijn gangetje, vier morgen mijn verjaardag dus daar heb ik wel zin in! Hier is het nu bijna 1uur s'nachts dus ik ga lekker slapen...geniet jij nog lekker van je dag en ik hoop snel weer op leuke spannende verhalen!
Heeeeeeele dikke knuffel en kus van mij!!
Hey Noor,
Fijn dat alles zo goed gaat! Je maakt ons hier idd wel jaloers! Het klinkt allemaal geweldig! Nog heel veel plezier!
Groetjes Marloes
ey noor...
Fijn dat je goed bent aangekomen, en dat je al een super eerste week heb gehad!! Super leuk verhaal en zie het helemaal voor me... ben wel jarloers ja!!! hahaha en dirk uit eindhoven hahahaha...
Hoop dat we snel weer zo'n lang boeiend verhaal kunnen lezen!!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Blij om te horen dat je eerste indruk zo positief is!
En leuk dat je iemand getroffen hebt om in de weekenden de omgeving mee te gaan bekijken. Dat is beter dan als meisje alleen.....
Noor, geniet er van en leuk om je blog te lezen.
Dag Schat,
Weet je...Ik krijg de kriebels nu dat ik je verhaal heb gelezen!! Ik heb al een ticket besteld om je te komen bezoeken,haha.
Wat een indrukwekkend moment dat je voor de arme kinderen iets goeds hebt gedaan door 4 stokken te kopen, zo zie je maar dat er nog wel zorgzame mensen zijn! Ik zou er ook een zwakte voor hebben.
Fijn dat je het naar je zin hebt en geniet van elk moment daar...trouwens zorg ervoor dat je de foto's snel publiceer want dan kunnen wij ook mee genieten ok!
Ik blijf je volgen en tot gauw,
Kus
Heey Noor,
Super je verhaal, je kunt er echt mensen jaloers mee maken...Ik ben erg benieuwd naar je mooie foto's!
Geniet ervan!
Liefs,
Anouk
He Noor!
Echt fijn dat je het zo goed naar je zin hebt! Je hebt het al lekker druk gehad en al veel indrukken op gedaan, echt tof!
Hoe gaat het met de Spaanse taal, lukt het al een beetje?
Geniet ervan!
Hey Die Noor,
Wat ontzettend leuk om weer wat van je te lezen!!
Ben benieuwd naar je foto's.
Groetjes Silvia
Ha Noor,
Fijn om te lezen dat je het goed naar je zin hebt! Leuk zo'n lang verhaal! Ben ook erg benieuwd naar de foto's!
Veel plezier met de uitstapjes en succes met spaans!
Liefs Marloes
Heej lieverd!
Wat fijn iets van je te horen! Klinkt super allemaal, ben blij dat je het naar je zin hebt!Fijn he om iemand te ontmoeten die dezelfde taal spreekt! haha..leuk dat je een reisgenoot hebt!
Heel veel plezier, geniet ervan!
Knuffel, xx
Ha die Noor,
Jee wat een verhaal....dat jaloers maken lukt je aardig!! Geweldig wat je daar allemaal meemaakt, meid, geniet ervan! We kijken nu al uit naar je volgende verhaal. Pas goed op je zelf en GENIET !!
liefs van ons 3tjes.
Cariño,
Que celoso estoy!! Quiero ir tambien y disfrutar ahi de todo!!
Te deseo un buen tiempo y cuando necisitas algo, llamame o escribesme!
(les 1: vertaal bovenstaande tekst!) :P
Suerte!!
Besos..
hallo noor,ontzettend leuk om je verhaal te lezen ,fijn dat je het zo leuk hebt,klinkt allemaal erg goed,ik blijf je volgen, een prachtige ervaring rijker zo straks.veel plezier geniet ervan,groetjes everlin
Woh wat een verhaal,
Wat een vooruitzicht om te gaan zwemmen in helderblauw water,door grotten en in baden waar je uitzicht hebt over de groene jungle, ik had graag met je mee gegaan!
Ik zit met smart te wachten op jou verhaal hoe het is geweest!
Geniet ervan!!
Groetjes Lies
Hoi Noor,
Hoorde woensdag over je reis van je trotse vader. Was er stil van! Geweldig, zoals jij je vleugels hebt uitgeslagen. Enorm leuk om te horen. Inspirerend.
groetjes meneer Joop
hey Noor,
woh, wat heb je al veel gedaan, gezien , meegemaakt zeg. GEWELDIG....klinkt helemaal super, erg leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.
Het is hier zo'n 13 graden met af en toe zon.
De blaadjes komen aan de bomen en er is mooie bloesem, smile...ja, wij maken het hier ook mee.
blijf lekker genieten !!
liefs & kus
Karin
p.s. : Wel raar binnenkomen bij Depot hoor, nu jij er niet meer staat
Hoi Noor,
Wat leuk om je reisverhaal zo te lezen. Ik moet je eerliijk zeggen dat ik er ook wel zin in zou hebben. Wat grapppig toch dat je aan de andere kant van de wereld zit en dan mensen uit brabant tegenkomt. Wonderlijk.
Ik ben benieuwd naar de je verhalen over de jungle geniet er maar van.
veel plezier en tot mails liefs Angela (heuveltje)
Lieve Noor,
Geweldig om te lezen dat je het zo goed naar je zin hebt!!
Lijkt me helemaal fantastisch daar. En tja, daar ben ik zeker wel een beetje jalours op...
Geniet van alle dingen die je doet en maak plezier.
Natuurlijk ga ik je reisverhalen volgen, want ik ben erg benieuwd.
Nog heel veel plezier daar.
De groetjes van Bjorn en veel liefs van mij.
Astrid
Wat geweldig om je eerste verhaal te lezen!
Geniet van de mooie omgeving en lieve lokale bevolking.
Succes met je studie daar!
x van ons
Hey, stoere nicht!!!
Wat maak jij veel mee, en dat in een weekje! Dat jaloers maken is aardig gelukt. Fijn dat je zo af en toe ook nog Nederlands (en Brabants!!) kunt spreken.
We zijn trots op je en ook erg benieuwd naar je volgende verhaal. Leuk dat we uit de verte een beetje met je mee kunnen leven.
Pas goed op jezelf en geniet!
¡Hola Noor!
¡Muy fantástico este viaje!
¿Qué tal!
¡Te deseo una experiencia magnÃfica!
Saludos cordiales de Leonoor
He Noor
Wat een gaaf verhaal zeg!!! Erg leuk om te lezen... En super dat er nog een Brabo in het huisje zit. Lijkt me ook zeker fijn om af en toe gewoon even lekker Nederlands te kunnen praten... Maar echt gaaf!
Je hebt mij zeker jaloers gemaakt :).
Tot het volgende verhaal!
Kus Tessa
Hee lieve Noor!
Wauw echt super verhaal! Je hebt echt al veel meegemaakt in een weekje!!
Ik zal je verhalen blijven volgen hoor.
Veel plezier daar, maar dat gaat vast wel lukken!
Kus Nikky
Heyy Noor,
Echt een geweldig begin van je reis zo te horen! Ik ben heel blij dat alles tot nu toe voorspoedig is verlopen.. En ik moest echt lachen om Dirk uit Eindhoven hahaha. Ik zit nu in Hawaii in een internetcafe omdat het hier ook heel hard regende net :( ik en Scott zijn hier op Maui voor 5 dagen, echt heel relaxed!
Nou ik kan niet wachten je fotootjes te zien en meer verhalen te lezen :)
Heel veel liefs, Marjolijn
Hi Noor,
Wat fijn om te lezen dat je het zo goed hebt! En mooie foto's heb je gemaakt!
Grappig dat je een "Dirk" uit Eindhoven in huis hebt! Kun je toch nog een beetje je Nederlands op peil houden :-P
Zo te lezen aan de reacties zijn we allemaal behoorlijk jaloers op jou! En terecht natuurlijk! Maar door je blog kunnen we allemaal toch nog een beetje met je mee genieten! :-P
Veel plezier en ik ben benieuwd naar het volgende verhaal met al je avonturen!
X Stephan!
Tjee Noor, wat zie je en doe je daar prachtige dingen, geniet ervan en laat het een waardevolle ervaring zijn/worden.
Je schrijft het erg duidelijk, ik blijf je volgen.
Fototalent heb je zeker van Jeanette.
Groetjes Marianne W ( collega van je moedertje)
Heej Noor!
Wat een verhaal maar wat al te prachtig!
Geniet ervan Meid!
Groetjes X Anouk
Hej lieverd!
Wat leuk je verhaal te lezen en de foto's erbij te zien!
Fijn dat je al een brabomaatje hebt gevonden!
Mail je binnenkort wel fftjes.. heb het zo druk gehad met vanalles! MAar het gaat allemaal goed!
Geniet er van he meis!
Kussie Ang.
Hihi.. heb je brabomaatje fftjes gecheckt op hyves.. LEUK gezelsschap!!
Heeeee Noor! Hola! Buenos noches!
Qué tal?
Wat een waanzinnige, wereldse verhalen! Super om te lezen....reis lekker met je mee! Geniaal!
Super veel plezier, meiske!
Adiós, hasta otra! Alerta!
Kus, Clau x