waarisnoor.reismee.nl

Quito en de Galapagos eilanden

na ruim 2 weken ben ik daar dan eindelijk weer.
gister ben ik terug gekomen van mijn fantastische Galapagos trip...maar eerst nog even Quito!
vorige week vrijdag was mijn laatste werkdag op de school in de sloppenwijken.
Dat was erg leuk...Sigrid nam ook afscheid dus samen hadden we taart voor de kindjes gekocht en voor ons hadden ze allemaal mooie tekeningen gemaakt!!
3 weken werken in weer een andere omgeving en met verschillende kinderen was weer leerzaam en gaf veel voldoening.
Het werken in Guatemala vond ik wel veel leuker omdat ik daar echt meer de mogelijkheid had om zelf dingen te kunnen doen en de engelse lessen die ik er gaf.
Ik kreeg van de week een email van de coördinator van de school in Guatemala met foto´s van mijn afscheid daar en met de tekst dat ze me zo missen en ik absoluut volgend jaar terug moet komen....Ontzettend leuk en vriendelijk dat hij me dat stuurde,want daar doe je het natuurlijk voor!

Ik heb sinds vorige week een nieuwe roommate. Petra uit Nederland,oorspronkelijk uit Wanrooij (brabant de gekste) maar heeft gestudeerd in Arnhem en woont daar ook nog.
Ik kan het heel goed met haar vinden en we hebben ontzettend veel lol...echt een vriendin die ik na mijn trip absoluut nog zal blijven zien!
Verder hebben we vorige week het feest van David gehad,de amerikaanse jongen die we hier hebben leren kennen.het was een super leuke party in zijn dikke penthouse!
Dit ging tot in de vroege uurtjes door met de volgende dag jaja hoe kan het ook anders een hangover...Ik denk dat ik nog moet afkicken van al die hangovers (naja de party`s) als ik terug ben in Nederland ;)...

Vorige week zondagochtend ben ik met 2 Amerikaanse meisjes uit huis naar een voetbalwedstrijd van het beste team van Quito in het olympisch stadion gaan kijken.
Vol goede moed en een kaartje voor 5 dollar kunnen fixen liepen we het waarvan we dachten bomvolle stadion binnen.
Maar nee helaas niet wetende dat het deze dag vanderdag was en dat hier groots wordt gevierd.
Daar zaten we dan in bijna een leeg stadion.
Volgens mij waren we de enige 3 meiden.
Na 1-0 voorsprong voor Quito hebben we gejuight tot onze strotjes schor waren zodat iedereen (ongeveer 100 supporters in een stadion voor 50.000 man) ons allemaal konden horen...inclusief de spelers anders was het wel erg sneu als ze voor zichzelf moesten klappen!
Na een eidnstand van 1-1 en toch wel veel lol te hebben gehad gingen wevrolijk naar huis.
Dag 80 van mijn trip was inmiddels voorbij en verder had ik deze week nog veel leuke dingen met mijn huisgenoten gedaan,zoals uit eten geweest,gebowld (ik had gewonnen) en onze jongens van Oranje aangemoedigd.
We kunnen na vandaag wel heel trots op ze zijn...mooi die Brazilianen eruit gekickt!!
Vanmorgen hebben Petra en ik de wedstrijd thuis kunnen zien...onze schiet gebedjes gisteravondvoor het slapen gaanhebben goed geholpen!!

En toen was het dan zover afgelopen zondag...mijn trip naar de Galapagos eilanden die ik hier 2 weken geleden nog hebben kunnen boeken!
ik vloog zondagochtend om 9.00u en na een reis van 2 uurtjes kwam ik aan op Baltra...het eiland van het vliegveld.
Per bus werden we naar de cruise gebracht.
daar werden we ontvangen door onze gids David ( ze heten hier echtalemaal David) die de hele trip onze gids zou zijn en alle plekjes zou laten zien!
Ik had kennis gemaakt met de andere 15 toeristen die de komende 5 dagen net als ik zouden verblijven op de boot.
ook hier weer ontzettend veel nationaliteiten en super leuke en gezellige mensen.
Ijslanders,nieuw zeelanders,Israeliërs,Amerikanen en zweden.
Sommige reisden net als ik alleen en sommige samen.
veel waren van mijn leeftijd of ouder..
Verder aan boord hadden we 2 kapiteinen,1 kok die super goed kookte en nog wat mensen die voor het onderhoud van de boot zorgden.
ook zei waren heel aardig,geïnteresseerd en elke dag hadden we veel lol met elkaar!
Na aankomst en introductie van de boot kregen we een stevige lunch ter voorbereiding op ons eerste eiland bezoek.
we bezochten het eiland Santa Crúz waar we begonnen met zoals ze dat noemen een wet landing.
Dus wetsuit aan en snorkelen...
Het was een parelwit strand en een azur blauwe zee.
Na even oefenen met mijn snorkelatributen en flippers lag ik daar dan in het water kijkend naar prachtige vissen.
echt heel leuk om te doen maar ik had geen onderwater camera. een jongen uit Israël heeft foto`s gemaakt die ik krijg toegestuurd...gelukkig want het was elke keer echt een paradijsje onderwater met heel veel koraal,mooie planten en veel vissen.
Daarna hebben we gewandeld over het strand en grote nesten van de zeeschildpadden gezien.
david vertelde veel over de schildpadden en hun bestaan,en even later zagen we ze zwemmen in de zee met wat pinguins eromheen.
en ik kan je vertellen dat zijn geen kleintjes..
Na een heerlijk diner zijn we gaan slapen omdat we elke dag om 6.30u moeten opstaan en het een vermoeiende dag was.
s`nachts vaarden we altijd naar de andere eilanden die we de volgende dag zouden bezoeken.
Op maandag na het ontbijt zijn we eiland Baltra gaan bezoeken met de zeehonden,leguanen,pelikanen en hele mooie vogels.
daar hebben we een uur gewandeld en super mooie natuur gezien.
Na de lunch hebben we gesnorkeld met zeehonden...echt super gaaf!
In het begin een beetje spannend maar als je geluidjes maakten dan kwamen ze om je heen zwemmen om te spelen.
Heel speciaal om zo dichtbij ze te kunnen zijn.
Na het snorkelen een strand met ongeveer 300 zeehonden bezocht op een heel groen eiland met hele mooie bloemen en cactussen.een eiland om prachtige foto`s te maken.
s`avonds na het eten vaarden we naar het eiland Santa Fé maar de zee was enorm wild dus na een half uurtje stonden er van de 16 mensen,6 mensen overboord te kotsen!
Ben ik ff blij dat ik de afgelopen 3 maanden zo veel raars heb gegeten dan mijn maag wel tegen een stootje kan :)
op dit eiland hebben we heel veel albatrossen gezien...erg grappige beesten want ze kunnen dansen en dat hebben we dus ook meegemaakt in een toneelstuk van een minuut of 15.
2 albatrossen die alle bewegingen en geluiden van elkaar na doen...een soort spiegelbeeld.
super grappig en dat op een afstand van 5 meter!
Op dat moment waren mijn batterijen van de camera leeg dus ik krijg nog foto`s en een filmpje van iemand toegestuurd.
Op datzelfde eiland hebben we een prachig uitzicht gezien...grote rotsen waar de zee enorm hard tegenaan sloeg met daarbij een soort gletsjers waar het water inliep en omhoog schoot met soms wel 15 meter hoge golven.
wat een lawaai kan het water toch maken...dat was echt een heel mooi gezicht!
de dag erna zou de wekker om 5.30u gaan en s´nachts vaarden we naar een ander eiland.
de reden van het vroege opstaan was dat we bij een baai gingen snorkelen waar we zouden snorkelen met de mooiste vissen maar ook haaien.
Toen ik dat hoorde begon ik even te twijfelen of ik wel het water in zou springen.
Nadat David ons had gerustgesteld dat dit een soort haai was dat niet gevaarlijk is lagen we al snel snorkelend naar de bodem van de zee te kijken..
En ja hoor na 2 minuten zwommen er 3 haaien van ieder een metertje of 2,5 onder onze voeten.
erg spannend als je ze voor het eerst ziet maar ze zijn zo mooi en groot dat je echt wil blijven kijken en genieten.
Het werd echt compleet toen de zeehonden erbij kwamen zwemmen....dit was echt een droom en ik zal dit niet zo snel wéér meemaken...super gaaf dus!
Na het ontbijt hebben we op een klein eilandje Flamingo´s gezien.
Super mooie beesten en het was doodstil op het eiland waardoor het voor die beesten ook een waar paradijs was om te leven.
Na de lunch vaarden we naar een ander klein eilandje waar we in een ondergrondse grot zijn gekropen.
Pikken donker en spannend. aan het eind van de grot was er water waar je kon zwemmen als je wilde.
Ik was na de grot in Guatemala wel wat gewend dus ik heb ook hier in het donker gezwommen in het ijskoude water...heel leuk!
Rond 4 uur vaarden we naar het eiland Santa Crúz terug waar we s`avonds in een kroegje met zijn alle wat hebben gedronken.Het was de laatste avond met zijn alle want morgen was alweer de laatste dag..
De volgende ochtend was de laatste dag en om 11.30u zou ik weer terug vliegen naar Quito.
s`ochtends zijn we nog het Charles Darwin research Station gaan bezoeken waar schildpadden worden opgevangen wanneer ze gewond zijn of voor voortplanting.
deze schildpadden worden ook weer uitgezet op zee wanneer ze een kermerk hebben gekregen en er is uitgezocht welk soort schildpad het is.
super interessant en wat kunnen die beesten toch groot worden..
Ik sta op de foto met 2 schildpadden die meer dan 150 jaar oud zijn.
Na het schildpaddenbezoek was het helaas tijd om te gaan!
Ik heb 5 fantastische dagen gehad en heel veel moois gezien.
Het is moeilijk om met een pen te beschrijven hoe geweldig het was,maar na het zien van mijn foto`s die ik heel snel upload zul je een veel beter beeld krijgen.

Inmiddels terug in Quito ben ik nog steeds aan het nagenieten...dt was echt een perfecte afsluiting van mijn Midden en Zuid Amerka trip!!!
Ik vlieg maandagochtend om 9.00u en zal met een tusenstop op Bonaire op dinsdagochtend om 5.05u landen op schiphol!
Ik kijk er enorm naar uit om naar huis te gaan en iedereen weer te kunnen zien,maar ik ga dit allemaal ook heel erg missen.
Ik heb de tijd van mijn leven gehad en iedere week ontzettend veel beleefd,elk uur was anders en van elke minuut heb ik 200% genoten!
Ik kan dit iedereen aanraden want van zoiets als dit krijg je echt geen spijt!
Als ik in NL ben zal ik nog een kort laatste verhaaltje schrijven om mijn blog af te sluiten.
Jullie zullen uitkijken naar mijn foto`s die ik hoogstwaarschijnlijk morgen zal uploaden...ze zijn geweldig!
Ik ga nog 3 laatste daagjes genieten en wat leuke dingen doen met alle lieve mensen hier!
Zondagavond met iedereen uit eten om mijn trip compleet af te sluiten.
Tot volgende week in Nederland...Enjoy the sun!!
Heel veel liefs uit ook warm Zuid-Amerika...BesosX Noor

Silvia

Geniet vn je laatste dagen daar en tot snel.
Groetjes Silva

Dirk

Schitterend verhaal! Jaloezi breekt me op!! geniet er nog van! Al zal dat moeilijk zijn na de mooiste trip uit je leven! xx

Marjolijn

Echt super mooi, de Galapagos eilanden foto's!! Echt super dat je dat hebt mogen meemaken. Geniet nog van je laatste dagen en een hele goede reis terug naar NL.

Tot in augustus :)

karin

ik ben blij dat je de Galapagos eilanden ook hebt mee mogen maken, super he ?!?
geniet nog heel even van Ecuador en een hele goede terugreis. Tot snel
dikke kus

Elaine

Lieverd!
Wat gaaf allemaal en wat een mooie foto's!!:D
Ik wens je alvast een goede reis terug en tot in The Netherlands!
Knuffelxx

Jolanda Travel Clinic Oss

Wat leuk, dat je toch nog naar de Galapagos eilanden bent geweest!! Ben toch wel een beetje jaloers :-)
Geniet van je laatste dagen en een goede reis!
Ik hoor graag nog van je hoe het verder allemaal gegaan is!