waarisnoor.reismee.nl

morgen over 6 weken alweer thuis :(

Daar ben ik weer met deze keer een wat korter verhaal want ik zal jullie een halve dag lezen besparen!

Como estas en Hollanda?

Ik zit alweer op meer dan de helft van mijn reis!

Ik heb een heerlijk rustig weekje achter de rug...

Vorig weekend samen met Dirk naar de Earth Lodge geweest...echt zooo mooooi! We sliepen in een boomhut met uitzicht over de hele stad...verder daar niet zoveel gedaan dan genoten van het uitzicht en de rust,beetje gebadmintond en lekker gegeten en gedronken!

Helaas vanmorgen afscheid moeten nemen van Dirk...pff klote momentje want we hebben 7 super weken samen gehad!!
Hij vertrekt vandaag naar Copan voor 2 dagen en daarna naar Utila waar die voor een week gaat surfen wat zijn hobby is...daarna zal hij ongeveer elke week naar een andere plaats gaan in Honduras,Nigaragua en Costa Rica om vervolgens 3 september weer in NL aan te komen!
Hij heeft 8 weken spaans gehad hier in Antigua en nu kan hij echt gaan reizen waar hij veel zin in heeft...
We hebben geen relatie omdat dat op dit moment niet veel zin heeft...als je op reis bent is vrijheid wel heel belangrijk ook al vinden we elkaar heel leuk,maar we zien elkaar heel snel weer in NL en dan zien we wel of het nog net zo goed klikt...maar vooral niet teveel op de zaken vooruit kijken!
We zeiden gister nog tegen elkaar dat we elkaar beter in de laatste maand hadden kunnen ontmoeten maarja dat is nu eenmaal niet zo...

Vandaag ben ik hier precies 7 weken en de tijd gaat nog steeds heel hard...volgende week zondag 30 mei zal ik vertrekken naar Ecuador waar ik nu wel heel erg aan toe ben...het is hier nog steeds ontzettend leuk maar 8 weken Guatemala is wel genoeg,ik heb gezien wat ik wilde zien en ontzettend veel leuks meegemaakt maar ben nu nu Dirk ook weg is wel toe aan een nieuw avontuur en nieuwe mensen leren kennen!
Nog een weekje werken en veel uit eten en feesten met alle lieve vrienden en vriendinnen die ik heb leren kennen...erg leuk want je ontmoet echt bijna elke dag wel nieuwe mensen!
Afgelopen week op dinsdagavond een super leuke avond in Club Monoloco gehad,de bar waar de meeste backpackers komen en waar je dus vrij snel contact legt!
Erg interessant om te horen waar iedereen heen reist en in geïnteresseerd is...en ja ook hier aan de andere kant van de wereld heeeel veel Nederlanders maar ook veel Canadezen,Israëliërs en Zweden!
Gistermiddag in Club Monoloco de finale van de Champions League gekeken...haha wat een gekkenhuis,de lokals waren voor Internationale en de buitenlanders allemaal voor Bayern!
Ik zat van de week in het centrale park te genieten van het zonnetje en toen kwam er een Guatemalteekse latino naast me zitten en was heel geïnteresseerd waar ik vandaan kwam...ik zei dat ik in het zuiden van Nederland woonde en vroeg of hij wat kende van Nederland...en ja dan kom je altijd op voetbal uit...ik zeg ik woon vlakbij Eindhoven en zonder dat ie er over na hoefde te denken zegt ie owjjaa PSV,Philips...hahahah echt grappig! Dus hebben we ff gezellig gekletst over Wesley,Arjen en Ruudje...en wat je veel hoort van alle buitenlanders die je spreekt dat Nederland zo'n geweldige voetballers heeft en ook hij was helemaal fan!
Super leuk dat de lokals zo geïnteresseerd zijn en je gewoon begroetten op straat terwijl je ze niet kent,en het is erg goed om je Spaans zo te oefenen...maar je hebt ook lokals die een beetje loco zijn hoor,vorige week werd Valerie aangesproken door een Guatemalteek of het goed was als hij 85 dollar betaalde om een gezellige avond met haar te hebben...echt belachelijk maarja dat schijnt nogal normaal te zijn dat ze dat vragen...als hij nou hard spaart en die 85 dollar op zak houdt kan hij beter een retourtje Nederland boeken om een paar dagen los te gaan in het Red Light District,kennen ze hier denk ik niet...maargoed dat ter zijde haha..

Afgelopen dinsdagmiddag ben ik met Sabine naar het plaatselijke ziekenhuis gegaan waar ze vrijwilligerswerk doet...na alle interessante verhalen die ze me steeds vertelde wilde ik het allemaal wel eens met eigen ogen zien!

Ze werkt op de kinderafdeling waar 40 zwaar lichamelijk en geestelijk gehandicapte kindjes verblijven...ik kwam binnen en wist niet wat ik zag...40 kinderen op 1 zaal allemaal in een rolstoel op een rijtje gezet wachtend op eten! Niet 1 kind kon lopen,amper praten of emoties tonen...1 jongetje in een looprekje,enorm spastisch en bijna blind maar super vrolijk kwam naar me toe en pakte mijn hand en begon te lachen...de kinderen vinden het heel leuk om bezoek te krijgen omdat meer dan de helft een weeskind is en als ze ouders hebben toch niet veel bezoek krijgen! Er zaten 8 kinderen met allemaal wel een handicap bij elkaar van allemaal dezelfde moeder...vreselijk verhaal maar moeder leeft op straat,wordt verkracht,raakt zwanger en kan niet voor ze zorgen omdat ze geen geld heeft en brengt haar kinderen zodra ze worden geboren naar het ziekenhuis omdat ze daar de meeste liefde en verzorging zullen krijgen!

Daarna heb ik een vrijwilligster ontmoet die al 8 jaar in het ziekenhuis werkt en na haar pensioen als huisarts naar Antigua is vetrokken om in dit ziekenhuis te gaan werken...Ik heb een tijdje met haar gekletst terwijl ze een jongetje van 5 in haar armen had liggen die net was geopereerd aan zijn tandjes...de dag dat ik daar was was er ook een medisch team uit Amerika aanwezig die in 2 dagen alle kinderen zou opereren die geopereerd moesten worden...1 keer in de zoveel tijd komt er een medisch team uit Amerika om daar te opereren,erg speciaal en goed dat dat gebeurd!
Net als dat wij kleding voor de zak van Max verzamelen en opgestuurd wordt naar Zuid Afrika,ontvangen ze hier kleding vanuit Amerika voor de gezinnen die dat nodig hebben en dat is hetzelfde met de medische hulp!

Sabine wilde me ook heel graag de baby afdeling laten zien...ze waarschuwde me dat ik niet moest schrikken wat ik daar zou zien...na een grondige handenwas beurt mocht ik naar de baby zaal met ongeveer 30 kindjes vanaf de geboorte tot ongeveer 2 jaar oud!
De verpleegsters vonden het leuk dat we kwamen kijken en ik kreeg meteen een baby'tje van 6 weekjes in mijn armen geduwd....jeetje wat een mooi en vredig kindje,echt zo'n klein latino aapje en heb heerlijk met hem rondgewandeld...hij keek me aan met zijn grote zwarte ogen en lachte constant...ik kon met een brok in mijn keel en waterogen alleen maar naar hem kijken...hij lag in het ziekenhuis omdat hij geboren is met een hazenlipje en constant longontsteking heeft...heel zielig maar wel goed dat hij verzorging krijgt,laten we hopen dat hij opknapt en later een grote,stoere,gezonde vent wordt!

Op die afdeling heb ik ook een baby gezien van ik denk een maand of 5 oud met een waterhoofdje,scheve oogjes,geen neus,en een enorme hazenlip...dat was inderdaad even schrikken!
Heel zielig maar ook dit kindje lag zo vredig om zich heen te kijken niet beseffend hoe moeilijk hij het nog gaat krijgen...vreselijk allemaal en het heeft veel indruk op me gemaakt,maar ben wel heel blij dit gezien te hebben en ook nu weer te beseffen hoe goed we het hebben!

Helaas mocht ik geen foto's maken maar Sabine heeft wel een aantal foto's die ze me doorstuurt!

Verder moet het ziekenhuis rondkomen van 25% van de staat en veel donaties en giften uit andere landen,het is vervallen en oud!
Ik heb deze week nog veel terug gedacht aan het ziekenhuis bezoek...dit zal ik niet snel vergeten.

Verder heb ik weer lekker gewerkt op de daycare en school...ook deze week ging het lesgeven heel goed en leuk om te zien dat de kinderen er zo'n plezier in hebben!
Er zijn foto's gemaakt van mij met de klassen die ik deze week zal uploaden...heel leuk geworden en dit is echt een leuke herinnering!

Het weer is minder aan het worden,nog steeds elke dag warm maar het regenseizoen begint eraan te komen en daardoor is het vaker bewolkt en regent het vooral s' nachts heel veel!

De komende week ga ik lekker veel op stap en houden we misschien nog een housewarming party in onze binnentuin omdat ik zondag vertrek en van iedereen afscheid wil nemen...gezellig laatste weekje Antigua!

Ik hoorde dat het in NL heerlijk weer is...GENIET er allemaal van want het kan zomaar weer omslaan..

Vanavond ga ik lekker uit eten met Sabine en nog wat mensen uit haar huis...vanavond laat komen Valerie en Michiel (haar vriend uit NL) terug van een paar dagen reizen...hij verblijft hier 2 weken en vertrekt net als ik ook op 30 mei...hij naar NL en ik naar mijn volgende bestemming dus dan is het ineens erg stil in huis voor Valerie!

Morgen over 6 weken sta ik alweer op Schiphol mams en paps te knuffelen...ik heb in ieder geval heel veel zin in Ecuador en ik ga er vanuit dat dat ook weer een top tijd gaat worden!!

Mijn volgende verslag zal ik in Ecuador schrijven over ruim een week...

Muchos besos antes todo el mundo XXXXXXXXXXXX

judy en de meiden

Ha die Noor,

Nou hè hè, ik wilde er in de afgelopen berichtjes terug niet naar vragen.......maar had vanaf het begin al zo'n idee.......leuke jongen om te zien ook hoor!!! En die tijd tot je elkaar weer ziet...ach meid, je weet toch wat ze zeggen? Absense makes the heart grow fonder! Bovendien hebben jullie dan weer heel veel aan elkaar te vertellen.

Jeetje, alweer bijna halverwege, nog niet teveel mee bezig zijn hoor, eerst nog heerlijk genieten van je volgende avontuur in Ecuador.
Hier in Nederland is het op het moment inderdaad heel erg lekker weer, 20-25 graden en we moeten zelfs ons best doen met insmeren anders verbranden we.

Verder gaat alles hier zo z'n gangetje, niet zo interessant als bij jou. Ht blijft leuk om je verslagjes te lezen.

zo, en nu is het 01.00 uur hier...ik ga m'n bedje in.

liefs, Judy en de meiden

Linda Megens

hoi noor

leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt daar!! en hoe gaat het met je spaans??

nou geniet van je laatste weekje daar en op naar het volgende avontuur!!

xxxxxx

p.s he je al weer lange haren :) ?????

Ineke Meppel

Ik heb weer genoten van je verhaal. Heel veel plezier in Equador hoor.
Vandaag genoten hier. De kinderen en kleinkind waren op visite. Gezellig. Lieve groeten van mij. Ineke

meriam

wow....elke keer weer lees ik je verhalen en kijk ik de foto`s.......wat `n hoop ervaringen en belevenissen! Te gek meid.....dit neemt niemand jou meer af. Geniet nog effe van Antiqua en dan op naar het volgend avontuur. In elk geval vooral veel plezier!
groetjes Meriam

de korenbloemen

Hoi Noor, wat een kippenvelverhaal vanuit het ziekenhuis etc. Wat hebben wij dan op school mooie kinderen. Wat doe jij veel indrukken op en wat heb jij al veel gezien, indrukwekkend.
Wij beginnen de voorbereiding voor het kamp en gaan er nog flink tegenaa de laatste weken.
Heel goede reis naar je nieuwe land en tot horens via de mail.
Groetjes Thea en alle korenbloemen van SO4

Joselien

Hey Noor!

Wat fijn om te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt! Moeilijk om voor te stellen hoe je leventje daar precies is, maar met je verhalen wordt het in ieder geval makkelijker om een beeld te vormen. Knap hoe je met de ervaringen en belevenissen omgaat! Hopelijk komen er de komende tijd nog een hoop mooie ervaringen en belevenissen bij! En misschien nog wel een extra mooie als je weer terug bent in NL..;) Het enige wat ik nog tegen je kan zeggen is dat ik je nog heel veel plezier toewens in Equador!!

Xx Joselien

Marie-josé

Geniet van je laatste daagjes daar, en een goede reis naar Equador! Doe je ook mee met ons WK poultje?

marianne w

Ha Noor,
Wat een verhalen, wat een ervaring, geweldig zo je alles beschrijft. je moet er een boek van maken.
Ook fantastische foto's.
Wat een verrijking van je leven.
Ik blijf je volgen, ik zie uit naar je volgend verhaal.
Groetjes Marianne ( mama's werk)

Lidia & Jason

Heeee die Noor!

Wat een verhalen steeds zeg... Jij zit daar wel goed op je plek! En je straalt helemaal op de foto's! Mooi om te zien dat het zo goed gaat met je...
Hier gaat het 'gewone' leventje gewoon door! Jazzy is alweer een dikke maand oud en we beginnen ons ritme weer een beetje terug te krijgen.. Ze doet het echt super goed! En jill is vandaag alweer 5 jaartjes geworden! Kom maar snel kijken wat het is geworden als je weer terug bent in de lage landen...
Maar eerst nog even lekker genieten van je tijd daar!

Heel veel plezier schat!
Dikke kus van ons..

Erik, Anneke en kids

Hey die Noor,

Hier eindelijk een reactie van ons. We hebben je verhalen gevolgd. Een behoorlijk avontuur! Het zal wel niet meevallen om terug te komen in Nederland. Hier is alles goed. Weinig te melden... Met de kids gaat alles goed. Ze zijn vast behoorlijk gegroeid als je ze weer ziet! Hanna fietst al een beetje. Kus van Lukas en Hanna!

karin

hey Noor
ja, inderdaad dit keer maar een kort verhaaltje, haha
maar het blijft je verhalen, belevenissen, ervaringen te lezen dus ga zo door. En uh, ik ben benieuwd naar de massages die je hebt gehad, misschien kun je me iets leren, smile......
je zit nu in Ecuador.....ik ben benieuwd hoe jij het vind, wat het verschil met Guatamala is......
ships, nog maar 4 weken, wat gaat de tijd snel zeg
dus daarom GENIET VOLOP